De chef’s bij PUUR 1720


Chef-kok
Michael Wolf

Nadat hij in 1986 zijn koksopleiding bij Le Canard had afgerond, trok Michael heel de wereld rond. Als kok op reis leerde hij het professionele vak kennen in restaurants, clubs en op schepen.

In 1995 ging hij voor het eerst als zelfstandige aan de slag en fungeerde als leermeester en opleider in zijn eigen Restaurant Jakobshof. Hier vormden keuken, kunst en cultuur een eenheid. Hij behaalde in 2000 met Restaurant Gala een ster en kookte in 2002 op topniveau in politieke kringen in Bonn voor diverse wereldleiders. Vervolgens startte hij in 2005 nog een eigen bedrijf: het legendarische restaurant Reuters House in Aken. Dit leverde hem bekendheid bij de media en een eigen kookboek op.

Van 2019 tot 2020 ontving hij in een 4-sterrenhotel in het Duitse Baden-Württemberg belangrijke nominaties bij onder andere Michelin en Savre Vivre. Hij staat voor topkwaliteit en voor biologische teelt van eigen kruiden en groenten in de achtertuin. Vlees en kaas koopt hij bij boeren uit de Euregio.

Hij heeft een vooruitziende blik en houdt van pure producten. Zijn creatieve gerechten blinken uit door hun bereidingswijze. Geur, smaak en beleving van elk gerecht zijn de normen die hij hanteert.

Bon Appetit

“Tijd is onze grootste troef. Goed voor degenen die weten hoe ze het correct moeten gebruiken. Koken is een inspiratie en kunst voor de gast. Het is overal aanwezig maar ook vluchtig. Geniet van het moment en haal herinneringen op over de heerlijke maaltijd.”

Michael Wolf

nl_NL